Nederlands Engels

SEA BLIND AMSTERDAM 

Op Vrijdag 22 April vond onze Sea Blind vertoning plaats in Undercurrent op het NDSM werf. Het uitverkochte event trok zelfs gasten uit Amerika, Duitsland en Belgie. Op deze prachtige locatie aan het IJ werden eerst Dutch weed burgers geserveerd, met hapjes van Potverdorie (over de datum producten opnieuw gemaakt)  rum en chocolade van Fair transport (tres hombres) en werd het nieuwe afhaalpunt van Locafora in Amsterdam geintroduceerd. Met onze 'signature' scheepvaart quiz op de smart phone werd de kennis van de zaal getest met vragen zoals hoeveel schepen varen er iedere dag op onze oceanen,  en wat zijn de scheepvaart kosten van een paar schoenen en hoeveel ben je bereid te betalen voor schone scheepvaart?

Na de quiz gingen de gordijnen dicht  en startte Sea Blind. De film vertelt een nog weinig bekend maar fascinerend verhaal en is een remedie tegen onze "Zee Blindheid".  Direct na de film volgde er een indringende discussie over de duurzame scheepvaart van de toekomst met moderator Bernice Notenboom ( Klimaatjournaliste), Dirk Kronemeijer (Goodfuels), Scott Kenedy (OpenLabel), Marleen van de Kerkhof (Rijkshavenmeester Amsterdam), Sven Jense  (Amsterdam Fossielvrij), Eelco Leemans (independent Consultant) en het publiek. Na het debat nogmaals een seablind hapje en drankje, netwerken en genieten van deze prachige en succesvolle avond aan het IJ.

Media

Varen containers onder valse vlag?  - One World
Het grootste containerschip ter wereld kan bijna een miljard bananen vervoeren. De iPad zou onbetaalbaar zijn wanneer het per vliegtuig in plaats van een schip vanuit China geïmporteerd zou worden. Zonder schepen geen welvaart, stelt klimaatjournalist Bernice Notenboom. Maar hoe vervuilend zijn de tankers? Om dit te onderzoeken reisde ze voor De Correspondent mee op het schip de Esperanza.

Blinde vlek voor smerige schepen  - Het Parool

Bij het klimaatakkoord van Parijs is de scheepvaart buiten schot gebleven. Maar de viezigheid die schepen achterlaten op het poolijs, komt ons nog duur te staan, waarschuwt de documentaire Sea blind.

https://blendle.com/i/het-parool/blinde-vlek-voor-smerige-schepen/bnl-par-20160422-6274910

 

 

Wilt u zelf een event organiseren rond Sea Blind?